Blog


08.02.2017

Du er den bedste mor...

Det sagde min datter til mig den anden dag. Jeg blev glad og helt rolig i min mor-rolle. Jeg måtte jo gøre noget rigtigt, når hun sagde sådan. Så læste jeg en artikel: ”For lidt nærvær er skyld i, at dit barn ikke trives”. Straks jeg havde læst den, begyndte jeg at gennemgå weekenden i forhold til, hvor meget, jeg havde været nærværende med mine børn. Jeg tænkte, det skader jo ikke lige at tjekke op på, om jeg nu også er den bedste mor. Det varede dog ikke længe, før jeg begyndte at tvivle. Selvom jeg kunne sige, at vi havde bagt, været til håndbold sammen, tegnet, spillet, leget købmand, læst bøger og været på cykeltur, sad jeg stadig og tænkte: ”gad vide om det er nok”. Jeg fik den der nagende følelse af, at jeg kunne have gjort det hele lidt bedre.

Har jeg været nærværende nok?

Jeg havde jo også tjekket Facebook, svaret på et par mails, læst nyheder, løbet en tur og et par gange sagt: ”mor og far drikker lige kaffe.”

Hvorfor stolede jeg ikke på min mavefornemmelse?

Jeg stolede ikke på min mavefornemmelse, fordi jeg var blevet forblændet og forført af de negative vendinger i artiklen. Det eneste, der fyldte i mit hoved var: ”det kan du gøre bedre”. I dette øjeblik lover jeg mig selv, at mine børn skal hentes tidligt mindst to gange om ugen, og så skal vi hjem og have kvalitetstid. Denne beslutning gav jo så anledning til, at jeg kunne begynde at diskutere med mig selv om, hvad kvalitetstid egentlig er. Hvad synes mine børn er kvalitetstid?

Jeg begyndte, at tvivle på min egen intuition.

Jeg, som er uddannet til at arbejde med mennesker, ja endda med speciale i børn. Jeg har 13 års erhvervserfaring, kurser om børn og unges udvikling og en masse livserfaring, der skulle hjælpe mig til at blive sikker i opdragelsen af mine egne børn. Pludselig forsvandt alt min tro på min mor-rolle og min faglighed. Så jeg gjorde det, som jeg siger til forældre, de ikke skal gøre....... Jeg googlede...... og det gik jo som forventet.

Jeg blev endnu mere i tvivl.

Jeg blev bombarderet med sider, links og artikler om, hvordan jeg skal være nærværende med mine børn. Hvordan manglende nærvær skaber dårlig trivsel osv. Google flyder over med velmenende mennesker, der prøver at give os ro gennem måder, hvorpå vi kan tale med vores børn, så vi både skaber mere nærvær og får mere ro. Jeg kunne da finde et par ting i min hverdag, som jeg ikke gjorde.

Så hvordan fandt jeg troen på mig selv igen.

Det var ikke let. Det var først, da min mand spurgte, hvorfor jeg lige pludselig stillede spørgsmåltegn ved alt, hvad vi gjorde, og JEG spurgte HAM, om det var godt nok. Det var den omvendte verden. Der måtte jeg tilbage og mærke efter i min ”mor-mave”. Vi skal stole på vores intuition og vores egen mavefornemmelse omkring vores børn. Det er ok at sammenligne hen over hækken, hvordan andre familier gør. Men du skal vide, at hver familie er unik, og der er ingen endegyldig løsning på det perfekte familieliv. Du gør dit bedste for at indrette jeres liv, så det passer til lige netop de personer, der er i din familie.

Livet i børnefamilier er uforudsigeligt.

Vi gør alle det bedste, vi kan. Også på de dage, hvor vi bliver i tvivl og gør noget mindre hensigtsmæssigt. De dage kan vi alle have brug for en nærværende ven, som kan kigge os dybt i øjnene og hjælpe os med at finde troen på det hele frem igen. Giv mig et ring, hvis du har brug for hjælp til at finde troen på din mor-rolle igen. Ha’ en skøn dag med din familie.

- Dorte